L’òliba

És un ocell caçador que surt a caçar a la nit i dorm de dia.

Té els ulls molt grossos i les plomes de color clar i daurat, amb petites taques negres. Sabies que pot girar el cap i donar una volta sencera?

Viu a zones habitades, al camp, a cases, a esglésies o a masies abandonades.

Li agrada molt menjar ratolins i també ocells petits, els quals caça amb les seves fortes urpes.

Té molt bona oïda. El seu vol és silenciós perquè, si fa soroll, no pot caçar.

Té un cant cridaner i pot fer molts crits i xiulets diferents.

 

<< aprèn sobre altres animals