El mussol

Un mussol és un ocell nocturn. Té el cap gros i rodó i els ulls, també grossos i rodons, al davant de la cara.

El cos és ample, amb les plomes de color de terra i blanques. Hi ha mussols de diferents mides: grans, petits, mitjans… El Xot és el més petit de tots.

Fa el niu als forats dels arbres i a les teulades i parets de cases deshabitades.

Surt a volar a la nit i de matinada, perquè  pot veure-s’hi a la foscor. També té molt bona oïda.

Vola molt bé, és ràpid i molt silenciós, així no espanta les seves preses. Menja sobretot insectes, com escarabats, llagostes o papallones… però també caça ratolins, petits ocells, granotes, i alguns rèptils.

Quan s’atura en una branca es queda molt quiet, així el seu plomatge es confon amb l’escorça de l’arbre i ningú no el veu. Com n’és, de llest!

<< aprèn sobre altres animals