El milpeus (o centcames)

És un animal petit, que sembla un cuc, amb moltes potes curtes… però no en són mil!

És llarg i prim i té antenes al caparró. El seu cos és de color vermellós o bru, tot i que pot variar perquè n’hi ha de molts tipus.

Als milpeus els agrada viure sota les fulles caigudes dels arbres o les pedres, allà on troben humitat, calor i foscor.

Quan un milpeus es vol defensar, es cargola i, de vegades, deixa anar un líquid pudent. Alguns milpeus són verinosos i has d’anar amb compte que no et mosseguin!

A l’Àfrica, hi ha un milpeus gegant que arriba a tenir unes 750 potes. Per sort, els milpeus no necessiten sabates!

 

<< aprèn sobre altres animals