La garsa

És un ocell gros de color negre brillant, amb reflexos verdosos a les ales i la cua, i amb la panxa blanca.

Té la cua llarga i el bec fort, amb la punta una mica corbada, i de color negre, com les potes.

Viu en camps de cultiu, i en boscos, però també prop de zones habitades. Se’n veuen moltes als parcs i jardins de les ciutats.

Vola sempre amb parella o en grups, és un ocell molt sociable. Les parelles viuen juntes tota la vida. Fan el niu a dalt dels arbres, amb fang i branquetes.

Les garses s’alimenten d’insectes, caragols, fruites, ous d’altres ocells, patates, llimacs, sargantanes i pastanagues.

 

 

<< aprèn sobre altres animals