L’eriçó

És un mamífer de forma arrodonida, amb el cos cobert de punxes, de color marró i gris. Té quatre potes, molt curtes, i unes fortes ungles als peus. Del cap en surten les orelletes i un musell ben fosc.

Viu als boscos i als camps i s’alimenta d’insectes, cucs, ratolins, ocells i també d’alguns fruits.

La femella té les cries a la panxa durant cinc setmanes. Els petits eriçons neixen amb unes pues molt tovetes que canviaran amb poc temps.

De dia dorm, amagat al sotabosc, entre les fulles, branques i arbustos, o forats que cava a terra. De nit, surt a buscar aliment, caminant a poc a poc.

Per defensar-se dels perills s’enrotlla i es converteix en una bola plena de punxes. Vigila que no et punxi!

Quan comença el fred, s’amaga al cau i hi dorm fins que arriba la primavera. D’això se’n diu hibernar.

 

<< aprèn sobre altres animals